اساتید خوانندهموسیقی ایرانی
جلال تاج اصفهانی

برگ سبز
برگ سبز سه گاه
جلالالدین تاج اصفهانی (۱۲۸۲ – ۱۳۶۰) از استادان برجسته
آواز ایرانی بود
تاج اصفهانی در سال ۱۲۸۲ در اصفهان متولد شد. پدرش شیخ اسماعیل معروف به تاجالواعظین بود که تا حدی با
دستگاههای موسیقی ایران آشنایی داشت. تاج در ده سالگی نزد پدر و استادانی چون سید عبدالرحیم اصفهانی، نایب اسدالله، میرزا حسین ساعت ساز(خضوعی)، میرزا حسین عندلیب، حبیب شاطرحاجی به دانش اندوزی پرداخت.[۱] وی به اشعار سعدی علاقه زیادی داشت و گزیدههایی از اشعار سعدی و دیگر شاعران را حفظ بود و در هنگام اجرای آواز به مناسبت زمان و محیط از آن اشعار استفاده میکرد.
او از همان سال ۱۳۱۹ همکاری با رادیو را آغاز کرد و از ۱۳۲۸ به همکاری با رادیو اصفهان پرداخت. تاج ضمن خوانندگی، سرپرست نوازنندگان رادیو اصفهان گردید. وی در رادیو اصفهان به اجرای برنامههایی با تار اکبرخان نوروزی و برنامه آموزش گوشههای دستگاههای موسیقی ایرانی پرداخت.
تاج اصفهانی چندی بنا به ارشاد قطب السادات، نزد شیخ خزعل راه یافت و پس از فروپاشی دستگاه شیخ، به رشت، تهران و اصفهان سفر نمود و در اصفهان ساکن گردید.از جمله شاگردان او اصغر شاهزیدی، علیرضا افتخاری، مرتضی شریف، ناصر یزدخواستی, رضا قرنیا، و حمیدرضا نوربخش را میتوان نام برد.
آرامگاه او در تخت پولاد قرار دارد.وی در ۱۳ آذر ماه ۱۳۶۰ بدرود حیات گفت، اما تا سال ۱۳۷۵ به دلیل آنکه حکومت جمهوری اسلامی ایران موسیقی را غنا میدانست اجازه ساختن مقبره برای استاد به خانواده او داده نشد.